スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

Enjoy seasonal flavor/季節の味を楽しもう!

The photo below is traditional seasonal sweets you can find now at Japanese-style confection stores. The left is Sakura-mochi, or cherry rice cake and the right is Uguisu-mochi, or Japanese nightingale rice cake. They are products of Senshuan which is one of the old-established stores. It is in Horai-cho and located at the bottom end of Gokoku Shrine Slope.
桜餅とうぐいす餅


Sakura-mochi consists of half-pounded sticky rice dyed pale pink and a salted chelly leaf. Azuki bean paste is stuffed inside. You can eat the leaf, but there are people who don't eat it. I eat the leaf because salt makes the sweet tastier.
桜餅

Uguisu-mochi is made of rice cake and azuki bean paste. Soy bean powder is sprinkled around.
うぐいす餅


Both cherry and Japanese nigthingale are representative things that indicate Spring. According to the lunar calender, February 3 or 4 is the first day of Spring. People expect Spring's coming seeing those sweet sold at stores.

続きを読む

スポンサーサイト
プロフィール

Akiko

Author:Akiko
Akiko lives in a city next to Hakodate and loves to drive around Hakodate and surrounding area. I hope people who visit or live in the Southwest area of Hokkaido come to love the area, too.
函館の隣町在住で道南エリアのドライブ大好きAkikoです。道南を訪れたり、住んでいる人が土地を好きになってくれたらなぁ、と思います。

最近の記事
最近のコメント
最近のトラックバック
月別アーカイブ
カテゴリー
FC2カウンター
メールフォーム

名前:
メール:
件名:
本文:

ブログ内検索
RSSフィード
リンク
 
上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。